Heel wat landgenoten staken vandaag de grens over richting Soest om onze noorderburen het vuur aan de schenen te leggen. Dat de Nederlanders een vette kluif hadden aan onze Belgen was duidelijk. Het podium bij de mannen kleurde volledig Belgisch met Soufiane Bouchikhi als overtuigende winnaar. Ook op de korte cross namen enkele landgenoten eremetaal mee naar huis.

De mannen zakten met een zeer sterke delegatie af naar de Sylvestercross. In België bewees Soufiane Bouchikhi al meermaals zijn suprematie. Ook in Nederland deed hij dit kunstje over. Na amper twee ronden eigende Bouchikhi zich al de koppositie toe die hij nooit nog uit handen gaf. Integendeel! Op een loodzwaar parcours met enkele pittige zand- en modderstroken vergrootte hij zijn voorsprong. Bashir Abdi en Jeroen D’hoedt vochten iets verderop voor de twee resterende podiumplaatsen, al werd vrij snel duidelijk dat Abdi de betere van de twee was. Abdi kwam bijna een halve minuut na Bouchikhi als tweede over de finish. D’hoedt, die zijn eerste lange cross van dit seizoen afwerkte, kwam nog een twintigtal seconden later als derde aan. Even verderop streden Koen Naert en Pieter-Jan Hannes om een plek bij de beste tien. Marathonman Naert liep een heel constante wedstrijd door bijna van begin tot eind de achtste plek te bezetten. Hannes startte snel, liet zichzelf dan wat terugzakken en schoof nadien weer wat op. Verder dan de negende plek kwam hij niet, maar na al dat blessureleed van de afgelopen maanden is het een meer dan verdienstelijk resultaat.

Geen Belgen op de lange cross bij de vrouwen. Op de korte cross kwam wel een landgenoot aan de start. Ondanks een hevige regenbui net voor de start, waardoor het parcours nog veel zwaarder werd dan het al was, slaagde Renée Eykens er toch in om als derde te finishen. Eykens, die niet veel moet weten van het zand, maakte veel goed op de beter beloopbare stroken in het bos waardoor ze lang met de eerste twee meekon. Op het einde moest ze nog even de rol lossen, maar haar derde plek kwam toen niet meer in het gedrang.
Op de korte cross bij de mannen legden nog twee landgenoten beslag op een podiumplaats. Ramdan Snoussi won de wedstrijd, Ali Hamdi werd knap tweede.

Bij de junioren kwam Tim Van de Velde resoluut voor het goud. Dat bleek dit jaar net iets te hoog gegrepen voor de atleet van AC Duffel. Hij moest een heel sterke Luuk Maas voor zich dulden, die bijna 40 seconden voorsprong verzamelde op Van de Velde die uiteindelijk het zilver in ontvangst mocht nemen.

7 REACTIES

Reacties zijn gesloten.