Jeroen D’hoedt heeft het voorbije weekend andermaal een mooie prestatie neergezet. Na zijn derde plaats op de Sylvestercross in Soest vorige week maandag liep hij voorbije zondag naar een vierde plek op de Cross Internacional Zornotza, een befaamde veldloop in Spanje.

Jeroen D’hoedt had zijn winterseizoen anders ingedeeld. Het doel vooraf was het EK veldlopen, maar dat was hem niet gegund. De atleet van CABW bleef niet bij de pakken zitten. Een kleine maand later stond hij op het podium van de Sylvestercross in Soest. Hij moest enkel de Zweed Napoleon Solomon en de Duitser Samuel Fitwi voor zich laten. Beide heren hadden een prominente rol op het EK in Tilburg.

Jeroen D’hoedt – Foto: Golazo

“Na die sterke wedstrijd kreeg ik een uitnodiging om te lopen in het Spaanse Amorebieta. Het was op voorhand vrij duidelijk dat de Kenianen favoriet waren”, doet D’hoedt zijn verhaal van de wedstrijd. “Tot halfweg was ik mee, maar dan werden er enkele tussenversnellingen geplaatst en moest ik een gaatje laten. Het werd duidelijk dat ik zou moeten knokken voor de vierde plaats. Op 500m van het einde ben ik uit dat groepje van vier weggesprint, om zo als eerste Europeaan over de finish te komen.”

De overwinning ging naar de Keniaan Stanley Waithaka. De prestatie van Jeroen D’hoedt bevestigt zijn grote stap voorwaarts in vergelijking met de CrossCup van Roeselare. “Ik ben heel tevreden van deze race. Deze vorm zou ik op het EK in Tilburg ook hebben gehad. Jammer dat Roeselare net iets te vroeg kwam en het parcours er niet ideaal was voor mij. In januari en februari staan enkel de resterende CrossCup-manches op mijn programma. Hopelijk kan ik daar ook mijn betere vorm bevestigen.”