Komende vrijdag is het tijd voor dé Memorial Van Damme! Dat wil zeggen dat de Urban Memorial op zijn einde loopt. Gisteren werd er gespurt op het Sint-Katelijneplein in het hartje van Brussel. De Borlées tekenden alvast present, net als Anne Zagré. Voor de overwinning kwamen ze net tekort tegen onze noorderburen.

De Anspach-fontein werd zowaar omgebouwd in een atletiekpiste. Alles voor het spektakelgehalte nog wat hoger te brengen op de Urban Memorial uiteraard. De atleten liepen hun 100m dus deels ‘op het water’. Dat zorgde jammer genoeg niet voor snellere tijden. Het was Giovanni Codrington die in 10”43 de drie Borlées kon voorblijven. Jonathan werd eerste Belg in 10”47, dan volgden respectievelijk Kevin (10”57) en Dylan (10”61). In de nationale finale ging Gaylord Kuba ook snel met zijn 10”56.

Dario De Borger – Foto: Alain Sennesael

Op de horden ging de overwinning naar Sharona Bakker in 13”23. Zij kon zich op het einde net iets sneller over de finish gooien dan Anne Zagré. De Belgische klokte af op 13”24. Bij de mannen ging de zege met een tijd van 13”79 naar Koen Smet. Daarmee kregen we een derde Nederlandse overwinning. Dario De Borger volgde als tweede in 13”81. Alleen de 100m bij de vrouwen werd niet gewonnen door onze noorderburen. Elise Mehuys won in 12”02.

Op 1 september is het de beurt aan de Memorial Van Damme zelf. Ook de deelname van Robin Vanderbemden is verzekerd. Hij krijgt een wildcard voor de 200m. De dag voor de Memorial staat wel al de finale van het kogelstoten gepland op het Muntplein in Brussel.