Komende vrijdag strijkt de Urban Memorial Van Damme opnieuw neer in onze hoofdstad. Op de Brusselse Vismarkt gaat de Belgische top bij de mannen en vrouwen in het polsstokspringen de strijd aan met enkele internationale toppers. U kan er zoals gewoonlijk geheel gratis bij zijn!

Om 14u30 gaan de vrouwen van start met hun competitie. Belgisch recordhoudster Fanny Smets neemt het op tegen landgenotes Chloe Henry en Aurélie De Ryck. Uit Nederlandse hoek is Killiana Heymans een te duchten concurrente. Heymans ging al over 4m51 en is op zoek naar een ticket voor het WK in Doha, waarvoor ze nog vijf extra centimeter nodig heeft. Ook de Duitse Katharina Bauer en de Amerikaanse Megan Clark mogen mikken op een podiumplaats op de Vismarkt.

Fanny Smets – Foto: Jeroen De Meyer

Bij de mannen krijgen we wellicht een stevige tweestrijd tussen de Belgische toppers Ben Broeders en Arnaud Art. Broeders snoepte onlangs het Belgisch record af van Art en ging over 5m76, waardoor hij zeker is van het WK. Art wil ongetwijfeld het BR terug op zijn naam krijgen, maar moet in eerste instantie de WK-limiet van 5m71 behalen. Het voordeel aan de Urban Memorial is dat het om een officiële wedstrijd gaat, waardoor het behalen van een limiet absoluut mogelijk is.

Jeugdig voorprogramma

In het voorprogramma vanaf 11u30 krijgen de beste nationale cadetten en scholieren hun kans om te schitteren en zich even Arnaud Art of Ben Broeders te wanen. Een ideale gelegenheid voor hen om al eens te proeven van het echte werk, wat een springplank kan zijn naar het hoofdprogramma binnen enkele jaren. Tussen 12u en 17u krijgen bovendien alle aanwezige kinderen de kans om met atletiek kennis te maken dankzij de leuke Kids Athletics initiaties.

Voor meer info over de Urban Memorial Van Damme klik hier.

Bestel nu je tickets voor de AG Memorial Van Damme op vrijdag 6 september in het Koning Boudewijnstadion via www.agmemorialvandamme.be