Op zaterdag 25 augustus komt de AG Urban Memorial Van Damme Series naar Antwerpen. In de schaduw van het MAS zal een nooit geziene polsstokcompetitie op het water gehouden worden met wereldrecordhouder Renaud Lavillenie als top of the bill. Maar eerst is er op woensdag 18 juli al de AG High Jump in Luik, waar Nafi Thiam zal hoogspringen. Twee keer spektakel verzekerd!

In de aanloop naar de AG Memorial Van Damme, de grote finale van de IAAF Diamond League op vrijdag 31 augustus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, serveert de AG Urban Memorial Van Damme Series topatletiek op verrassende locaties in de grootste steden van ons land. Brussel mocht op 10 juni de spits afbijten met het AG Urban Memorial Van Damme Sprintfestival aan de voet van het Atomium. De Belgian Tornados, Eline Berings, de unieke setting en sfeer zorgden voor een meer dan geslaagde namiddag.

Renaud Lavillenie – foto: Jasper Jacobs

Dat zal op zaterdag 25 augustus in Antwerpen niet anders zijn. De setting voor de polsstokcompetitie die er zal plaatsvinden, is ronduit verbluffend te noemen. Er zal voor de gelegenheid een polsstokstand op het water van het Bonapartedok gebouwd worden, in de schaduw van het MAS, het Museum Aan de Stroom. Alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, is het ook nog eens de beste polsstokspringer ter wereld die de affiche in Antwerpen zal toppen. De Fransman Renaud Lavillenie is met 6m16 de wereldrecordhouder indoor.

Iedereen is welkom in Antwerpen, de toegang tot de AG Urban Memorial Van Damme Series is gratis. Kinderen tot 12 jaar kunnen op 25 augustus in Antwerpen ook gratis deelnemen aan de Kids Athletics, een leuke atletiekinitiatie onder leiding van ervaren trainers. En ook aan de atletiekclubs is gedacht. Speciaal voor hen is dit jaar de AG Diamond Box in het leven geroepen. De drie clubs die met de meeste leden aanwezig zijn in Antwerpen winnen een verrassingspakket én mogen een gemengde aflossingsploeg 4x100m afvaardigen naar de AG Memorial Van Damme op 31 augustus. Ook op de AG High Jump in Luik zijn er drie AG Diamond Boxes te verdienen voor de aanwezige atletiekclubs!

Nafi Thiam – Foto: Jeroen De Meyer

Luik pakt net als Antwerpen uit met een wereldtopper. Regerend olympisch en wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam komt er op woensdag 18 juli hoogspringen in het Stade de Naimette-Xhovémont. De AG High Jump vormt die dag het slotluik van de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège, de grootste atletiekmeeting in het zuiden van ons land. Ook hier is de toegang volledig gratis. Het enige wat de toeschouwers moeten doen is vooraf een toegangsbewijs downloaden via de website van de meeting. Daarmee kunnen atletiekfans de volledige Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège bijwonen met als orgelpunt de hoogspringcompetitie met Nafi Thiam, waarbij de fans in een cirkel rond de hoogspringstand zullen mogen plaatsnemen. Een unieke ervaring!

Meer info vind je op www.agurbanmemorialvandamme.be.