Afgelopen zaterdag vond de eerste AG Urban Memorial van dit seizoen plaats. In het centrum van Luik kwamen de beste Belgische hoogspringers samen om hun kunsten aan het brede publiek te laten zien. Voor Nafi Thiam was het de eerste wedstrijd van deze zomer.

Sinds vorig jaar spreken we niet alleen meer van de Memorial Van Damme, maar ook van de Urban Memorial Series. Een reeks van wedstrijden die tijdens het seizoen worden afgewerkt in de centra van de grootste Belgische steden. Luik mocht deze zaterdag de spits afbijten met olympisch kampioene op de meerkamp, Nafi Thiam, als blikvanger.

Voor haar was het quasi een thuiswedstrijd aangezien ze geografie studeert aan de Universiteit van Luik. Bij het hoogspringen op de Place Saint-Lambert kreeg ze vooral concurrentie van de Oezbeekse Nadiya Dusanova. Zij sprong bij haar eerste poging over 1m90, iets waar Thiam niet in slaagde. Toch kon de Belgische atlete met 1m87 tevreden terugblikken op haar eerste wedstrijd. Hanne Van Hessche werd met 1m84 derde.

Bij de mannen, die in het voorprogramma in actie kwamen, sprong Emile Verdonck het hoogst met 2m14. Bram Ghuys werd tweede met 2m11, Fabiano Kalandula mocht als derde mee op het podium. Op 3 juni strandt de Urban Memorial neer in Oostende. Net als vorig jaar wordt er daar met de discus geworpen. Philip Milanov heeft zijn deelname reeds bevestigd.