De organisatie van de AG Memorial Van Damme komt met een nieuwigheidje naar de atletiekclubs toe. De clubs die de meeste leden afvaardigen naar de drie Urban Memorials van dit jaar, winnen een AG Diamond Box. Er vallen onder meer tickets te winnen voor de Memorial zelf op 31 augustus, en ook 3.000 euro aan atletiekmateriaal.

Op elke Urban Memorial winnen de drie clubs die met de meeste fans aanwezig zijn, een AG Diamond Box. Daarin zit een trofee voor in het clubhuis, 20 toegangstickets voor de Memorial en nog een aantal sportieve gadgets. Daarnaast mag elke winnende club, negen in totaal dus, een mixed relayploeg 4x100m afvaardigen om deel te nemen aan de AG Memorial Van Damme op vrijdag 31 augustus. Daar winnen de drie snelste teams atletiekmateriaal ter waarde van respectievelijk 3.000, 2.000 en 1.000 euro.

De drie AG Urban Memorials gaan in 2018 door in Brussel (10 juni), Luik (18 juli) en Antwerpen (datum nog onbekend). Meer info over de Urban Series vindt u terug op de website van de organisatie.