De Amerikaan Darrel Hill heeft deze namiddag het kogelstoten gewonnen. Op het Muntplein in hartje Brussel kwam hij tot 22m44, een meetingrecord. Hiermee is ook de eerste finale van de 41ste Memorial Van Damme beslecht. Morgen volgen in het Koning Boudewijnstadion nog vijftien finales van de Diamond League.

Op de Urban Memorial in Brussel werd vandaag gestreden om de zege in de Diamond League. Op het Muntplein kwamen dit jaar de mannelijke kogelstoters in actie. Het werd een spannende namiddag, waarin het lange tijd leek dat Amerikaan Ryan Crouser met de prijzenpot van 50.000 dollar aan de haal ging gaan. Dat was buiten landgenoot Darrell Hill gerekend: Hij verraste in zijn laatste poging met een afstand van 22m44. Daarmee verbetert hij niet alleen zijn eigen record met met meer dan een halve meter, de elfde van het voorbije WK zette ook een meetingrecord neer. Dat stond sinds 2010 Hoffa Reese met 22m16. Crouser werd uiteindelijk tweede met 22m37. Het podium was trouwens volledig Amerikaans, want Joe Kovacs nam de derde plaats voor zijn rekening. Wereldkampioen Tomas Walsh moest tevreden zijn met de zesde stek.

De uitslagen van het kogelstoten kan u hier terugvinden.