Fanny Smets en Ben Broeders hebben zich zaterdagavond in de Leuvense binnenstad tot winnaars van het zevende polsstokgala gekroond. Smets ging over 4m35 en miste nipt op 4m47, Broeders haalde 5m28.

Europees beloftekampioen Ben Broeders trok heel wat kijklustigen naar de Oude Markt in Leuven, waar hij zelf naar school ging. De ambiance zat goed, maar Broeders miste drie keer op 5m50. De organisatie kreeg net voor de wedstrijd met heel wat afzeggingen te kampen, waardoor Arnaud Art, Eelco Sintnicolaas en Femke Pluim niet aan de start verschenen. De Duitser Lamin Kubecky werd uiteindelijk tweede bij de mannen, voor Rutger Koppelaar.

Bij de vrouwen maakte Fanny Smets indruk. Nadat ze 4m35 had geklaard en alleen overbleef, liet ze de lat op een nationale recordhoogte van 4m47 leggen. Eén van haar drie pogingen was een hele nipte misser, maar haar BR blijft nog even op 4m46 staan.