De Universiade in het Aziatische Taipei is al even aan de gang en ook een deel van de Belgische selectie is reeds in actie gekomen. Margo Van Puyvelde legde beslag op de zevende plaats in de 400m horden, Elien De Vocht en Aurélie De Ryck treden later vandaag aan in de finale van het polsstokspringen.

Margo Van Puyvelde stond voor een niet zo’n eenvoudige opdracht in de 400m horden. Eerder deze zomer tekende ze al voor een vijfde plaats op het EK beloften, in Taipei was ze nog maar toe aan het tweede internationale kampioenschap uit haar carrière. Als relatief onervaren atlete bracht ze het er toch aardig vanaf. Met 57″81 plaatste ze zich voor de finale, in die eindstrijd moest ze vrede nemen met 58″47 en de zevende plaats. De overwinning ging overigens naar de Italiaanse Folorunso in 55″63, niet voor niets de Europese beloftekampioene.

Ook Elien De Vocht en Aurélie De Ryck maakten al vroeg in dit toernooi hun opwachting. Voor de finale van het polsstokspringen werd 4m00 gevraagd en De Ryck wist zich bij haar tweede sprong rechtstreeks te kwalificeren. De Vocht bleef op 3m90 hangen, maar dat bleek achteraf eveneens voldoende voor een finaleplek. Die finale wordt later vandaag afgewerkt.

Pieter Claus verging het in de 1500 meter minder goed. Hij strandde in de reeksen op de vijfde plek in 3’50″97, acht tienden te traag om een finaleticket te bemachtigen. Cynthia Bolingo plaatste zich via 24″23 op de valreep voor de halve finales van de 200 meter, maar met 24″80 en de achtste plaats werd dat haar eindstation. Aaron Botterman kwalificeerde zich vandaag eveneens voor de halve eindstrijd in de 800 meter, hij kroonde zich met 1’52″38 tot reekswinnaar.

De volledige uitslagen vindt u via deze link. Voor livestreaming van deze Universiade kan je hier terecht.