Onze landgenoten zijn er op de Paavo Nurmi Games in het Finse Turku niet in geslaagd om een bijzonder goede zaak doen met het oog op de World Ranking die recht kan geven op een plaatsje op de Olympische Spelen in Tokio. Anne Zagré finishte haar 100m horden in 13″13 en legde zo beslag op de derde plaats in 13″13. Michael Obasuyi evenaarde in Finland zijn seizoensbeste van 13″73 en was zo goed voor een vijfde stek. Fanny Smets wipte over 4m31. In de Deense hoofdstad Kopenhagen wierp Vanessa Sterckendries haar hamer 67m73 ver. 

Onze landgenoten hebben geen gebruik gemaakt van de Paavo Nurmi Games in Turku om een gouden zaak te doen met het oog op de Olympische Spelen in Tokio. De meeting die deel uitmaakt van de Continental Gold Tour van World Athletics was een uitgelezen kans voor een aantal landgenoten om een zaak te doen met de de World Ranking in het achterhoofd. Anne Zagré deed het niet onaardig in vergelijking met afgelopen zondag in Hengelo. De Belgische recodhoudster op de hoge horden klokte af na 13″13 en was zo goed voor de derde stek. De zege ging naar de Hongaarse Luca Kozak in 12″90. Bij de mannen evenaarde Michael Obasuyi met 13″73 zijn prestatie van afgelopen zaterdag in Oordegem op de Putbos Memorial Léon Buyle. Obasuyi werd met zijn chrono vijfde. De zege ging naar de Brit David King die met 13″37 zijn PR met maar liefst elf honderdsten verbeterde.

In het hoogspringen kreeg Claire Orcel met zware regenval af te rekenen. Het begin van de hoogspringcompetitie was dan ook vooral een zwemwedstrijd. Daardoor wipte onze landgenote niet hoger dan 1m81. In iet wat betere omstandigheden wipten zowel Kamila Licwinko en Eleanor Patterson over 1m93. Orcel blijft voorlopig 27ste op de World Ranking, de top 32 heeft recht op een startbewijs in Tokio. Fanny Smets kon in het polsstokspringen een zaakje doen op de World Ranking. De nationale recordhoudster in zaal én openlucht had wel drie pogingen nodig op 4m31. Smets vloog over die hoogte, maar kon zich helaas niet verbeteren. Ze moest daardoor vrede nemen met de tweede stek na de Finse Elina Lampela, die wel tien centimeter hoger sprong dan onze landgenote.

Gisteren was Philip Milanov met de discus goed voor een zesde stek met een beste worp van 62m19. Ondanks die weinig uitzonderlijke prestatie scoort de Belgische recordhouder zo toch wat bonuspunten op de World Ranking. De winst in Turku ging naar Daniel Stahl met 68m11. In het Deense Kopenhagen was Vanessa Sterckendries goed voor een seizoensbeste van 67m73 en bijhorende tweede plaats. Stijn Baeten kon niet overtuigen op de 1500m. Baeten finishte op de vijfde plaats in 3’40″54. De zege was weggelegd voor de Brit Archie Davis in 3’38″49. Maandagavond kwam Margo Van Puyvelde in actie in de Tsjechische hoofdstad Praag. In internationaal gezelschap wil het voorlopig niet lukken voor de atlete op de lage horden. Ze klokte af na 58″10.