400m (horden)specialiste en Belgian Cheetah Margo Van Puyvelde heeft afscheid genomen van de atletiek. Van Puyvelde kende haar grote doorbraak in 2017 en liep een jaar later naar de ondertussen zevende tijd aller tijden op de lage horden. Blessures speelden de jaren nadien een prominente rol in haar carrière, waardoor de atlete van Oudenaarde besloot er een punt achter te zetten.

On your marks, get set, go. De laatste keer dat Margo Van Puyvelde deze instructies kreeg, was op 12 augustus 2023. De 28-jarige atlete werkte toen in Huizingen haar laatste wedstrijd af. Het was meteen ook de laatste uit haar carrière, want de specialiste van de baanronde mét en zonder horden maakte bekend dat ze stopt met atletiek.

Van Puyvelde brak door tijdens het indoorseizoen van 2017. Ze zette dat jaar reuzestappen door al haar persoonlijke records met seconden aan te scherpen. Ze won dat jaar ook een eerste Belgische titel op de 400m indoor. Outdoor werd ze knap tweede op de 400m horden.

Een jaar later volgde haar eerste internationaal kampioenschap op seniorenniveau. Van Puyvelde plaatste zich op het EK in Berlijn voor de halve finales op de 400m horden, maar een stressfractuur hield haar in extremis aan de zijlijn. Ook de Belgian Cheetahs, waar Van Puyvelde in de eerste jaren een basispion was, moesten het in het Olympiastadion zonder haar stellen. Op het EK indoor in Glasgow hielp de Cheetah het team nog wel aan een vijfde plaats, maar in de zomer was het opnieuw een blessure die de atlete weghield van het WK in Doha.

Blessures eisten helaas maar al te vaak een hoofdrol op in de sportieve carrière van Van Puyvelde waardoor ze de laatste jaren niet meer in de buurt kwam van haar beste tijden. Met 55″95 op de 400m horden en 52″25 op de 400m staat de (ex-)pupil van Carole Bam nog wel respectievelijk zevende en elfde aller tijden in België.

Margo Van Puyvelde – Foto: Jeroen De Meyer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in