Elien Vekemans is op dreef, dat is duidelijk. De 22-jarige polsstokspringster zweefde vandaag in het Duitse Diefflen over 4m35, goed voor alweer een verbetering van het Belgisch beloftenrecord. Eerder deze week scherpte Vekemans het BR al aan door op het KVV Alle Categorieën over 4m30 te springen. 

De vorm zit in stijgende lijn bij Elien Vekemans. Na een moeilijk jaar waarin de atlete een eetstoornis ontwikkelde en daarvan moest herstellen, gaat het opnieuw elke wedstrijd beter. In haar eerste competitie van het seizoen plaatste ze zich met een sprong over 4m22 voor het EK beloften.

In de wedstrijd die daarop volgde, het KVV Alle Categorieën, deed ze er nog eens acht centimeter bij. Met 4m30 snoepte ze het Belgisch beloftenrecord af van Elien De Vocht die in 2016 goed was voor 4m25. Dat het nog hoger kon, was toen al duidelijk. Vekemans liet diezelfde wedstrijd nog enkele veelbelovende sprongen zien op 4m40.

Vandaag trok de Belgische recordhoudster bij de junioren én beloften naar het Duitse Diefflen waar ze opnieuw uitpakte. Met 4m35 zette ze haar eigen nationaal record alweer wat scherper. Vekemans, die indoor al tot 4m47 kwam, staat zo voorlopig ruim tweede op de Europese beloftenranking van 2023.