Bijna twee jaar nadat hij er een punt had achtergezet is Stef Vanhaeren opnieuw aan de start verschenen van een pistewedstrijd. “Ik werd op een zondagochtend wakker en dacht bij mijzelf: Stef! Stop met zeveren. Jij moet gewoon lopen jongen!”

1 augustus 2017: Stef Vanhaeren verschijnt in Oudenaarde aan de start van de 300m. Ruim twee jaar na zijn laatste wedstrijd. De atletiekstop kwam er nadat hij geen VAL-steun meer kreeg. De ambities waarmee Stef Vanhaeren vandaag de dag op de piste verschijnt zijn dan ook anders: “Gewoon hard trainen en dan zien we wel waar het schip strandt. Het begon eigenlijk zeer simpel. Ik werd op een zondagochtend wakker en dacht bij mijzelf dat ik gewoon moet lopen.”

Stef Vanhaeren – Foto: Ruben Van den Berghe

22 dagen later loopt de atleet van ACME zijn tweede wedstrijd, een 400m in Oordegem. Met een tijd van 50″30 deed hij het zeker niet onaardig. “Ik probeer mijn snelheid nog zo hoog mogelijk te krijgen zodat ik op een acceptabel niveau de winter in kan gaan. Het hele indoorgebeuren zal ik normaal wel meepakken, al zal je mij ook zeker aan de start van de sprintcross zien verschijnen.”

“Mijn trainingsschema’s schrijf ik tegenwoordig zelf. Ik vergezel Pieter-Jan Hannes en Renée Eykens wel vaak op training. Aangezien ik en Renée vaak alleen trainen is het leuker om dit samen te doen. Je kan dus wel stellen dat ik opnieuw actief ben, ja.”