Eliott Crestan heeft op de micromeeting in Lier overtuigend de limiet behaald voor het EK beloften. Crestan dook ondanks de winderige en regenachtige omstandigheden in Lier net onder 1’47, ruim onder de EK-limiet. Jef Vermeiren strandde in het hoogspringen op slechts drie centimeter van een ticket naar dat EK voor beloften in Bergen. Paulien Couckuyt en Tuur Bras bewezen op de lage horden al vroeg op het seizoen over degelijke benen te beschikken. Voor de korte sprintdisciplines blies de wind telkens te veel in het nadeel.

De tweede micromeeting van het seizoen in Lier heeft één limiet opgeleverd voor een internationaal kampioenschap komende zomer. Eliott Crestan bewees tijdens de 800m dat hij dankzij een blessurevrije winter klaar is om te knallen de komende maanden. Crestan kon net zoals Pieter Sisk rekenen op haaswerk van Dries Van Nieuwenhove. Die laatste bracht het duo perfect door in om en bij 52 seconden. Na 500m hield Van Nieuwenhove het voor bekeken, waardoor Sisk mocht duelleren met Crestan. Bij het ingaan van de laatste 200m plaatste de Belgische recordhouder in zaal echter een versnelling, waarop Sisk niet meteen een antwoord klaar had. De twee beloften moesten in de laatste rechte lijn opboksen tegen de wind, maar dat hield Crestan niet tegen om met 1’46″97 een stevige opener neer te zetten. Daarmee doet hij ruim beter dan de vereiste 1’47″76 om naar het EK voor beloften afgevaardigd te worden. Sisk, die zich al verzekerde van dat EK, deed het opnieuw degelijk met 1’47″84.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd op voorhand al onthoofd, aangezien Camille Muls geen PCR-test kon voorleggen. Daardoor werd de atlete van RESC toegang tot de piste ontzegd. Gelukkig kon Mirte Fannes rekenen op haaswerk van Belgian Cheetah Margo Van Puyvelde om toch wat gezelschap te hebben. Van Puyvelde zette Fannes af na 600m in 1’31, waardoor een EK-limiet mogelijk leek. Fannes kreeg het echter logischerwijs lastig in de slotmeters door de stevige tegenwind. Met 2’05″99 bleef ze een kleine seconde boven de limiet van 2’05″06. In het hoogspringen zorgde Jef Vermeiren voor een aangename verrassing. Vermeiren verbeterde ondanks de lastige omstandigheden zijn PR met drie centimeter naar 2m14. Vervolgens werd de lat op 2m17 gelegd, wat een limiet voor het EK voor beloften zou betekenen. Vooral in z’n eerste poging kwam Vermeiren alvast aardig in de buurt van de limiet. Al lijdt het geen twijfel dat de atleet van ACHL de komende weken nog pogingen krijgt.

Paulien Couckuyt – Foto: Golazo

Op de lage horden maakten met Tuur Bras en Paulien Couckuyt twee Belgische kampioenen hun opwachting. Bras deed het meer dan voortreffelijk met een degelijke 52″03, met voorsprong z’n snelste opener ooit. Voor het EK voor beloften heeft de atleet van OEH 51″12 nodig. Bij de vrouwen gaf Couckuyt eveneens een goede indruk met een degelijke 56″70. Margo Van Puyvelde maakte haar terugkeer na bijna drie jaar zonder horden met 58″22. Eline Claeys, die haar zinnen heeft gezet op het EK voor belofte, bleef met 58″81 slechts 29 honderdsten boven de limiet. Op de korte sprint blies de wind héél fel in het nadeel. Rani Rosius deed haar uiterste best om op te boksen tegen die wind. Rosius moest vrede nemen met 11″96, geen slechte chrono gezien de tegenwind van meer dan 3m/s. Daarna kwam de atlete van AVT ook aan de start van de 200m, waarin ze logischerwijs de duimen moest leggen voor Manon Depuydt. Depuydt klokte af na 24″47, gevolgd voor Rosius in 24″86. Ook tijdens die halve baanronde blies er een wind van bij 3m/s. Bij de mannen liet Kobe Vleminckx zich opmerken met 10″83 op de 100m, al leek clubgenoot Simon Verherstraeten lang op de weg naar de zege. Verherstraeten viel echter uit met een blessure aan de hamstring.

De uitslag van de micromeeting in Lier kan u hier raadplegen.

Rani Rosius – Foto: Lucien Lambotte