Komende zaterdag staat opnieuw een micromeeting gepland. Na Lier afgelopen zaterdag mag een select groepje atleten opnieuw aantreden in Oordegem, waar eind april de eerste micromeeting van het huidige zomerseizoen werd afgewerkt. Vele jeugdatleten krijgen zaterdag een kans, maar ook Rani Rosius, Philip Milanov, Imke Vervaet en Noor Vidts maken hun opwachting. Vrijdag volgt in principe uitsluitsel over het KVV als testevent op 23 mei. 

In afwachting van de mogelijke goedkeuring van het Vlaams kampioenschap in Lebbeke op 23 mei organiseert de Vlaamse Atletiekliga komende zaterdag een derde micromeeting in openlucht. Net zoals afgelopen zaterdag in Lier krijgt een trosje jeugdatleten opnieuw een mooie kans in Oordegem om van competitie te proeven. Daarnaast maken ook enkele nationale toppers hun opwachting. De omstandigheden in Oordegem komende zaterdag lijken op papier echter niet meteen beter dan de regen en wind van vorig weekend in Lier. Philip Milanov begon in Oordegem meer dan degelijk aan zijn zomer en zal in diezelfde ring een poging doen om 65 meter te benaderen. Dat lukte voor de Belgisch recordhouder met de discus niet tijdens de European Throwing Cup in Split op zondag.

Op de korte sprint zijn Rani Rosius en Manon Depuydt van de partij. Het duo toonde vorige week in Lier al over een degelijk vormpeil te beschikken, maar de wind gooide toen roet in het eten. Hopelijk blaast de wind zaterdag in het voordeel, want dan kan Rosius mogelijk al de EK-limiet van 11″47 benaderen. Eline Claeys kan op de lage horden in de buurt van de EK-limiet komen. Claeys zette een mooie opener neer in Lier op die horden, waardoor de gevraagde 58″52 niet ondenkbaar is zaterdag. De atlete van ATLA kan tijdens de 400m horden rekenen op het gezelschap van Margo Van Puyvelde, die in Lier haar terugkeer maakte op de discipline na bijna drie jaar afwezigheid.

Rani Rosius – Foto: Golazo

Op de 400m zonder horden komt Belgian Cheetah Imke Vervaet in actie. Vervaet, die op de tweede dag van de World Relays af te rekenen kreeg met een kleine blessure aan de hamstrings, lijkt volledig hersteld. Haar geliefkoosde halve baanronde laat ze echter nog even links liggen. Twee beloftes flankeren in principe Vervaet met Nina Hespel en Helena PonetteJef Vermeiren was afgelopen zaterdag een verrassende naam op de micromeeting in Lier. De hoogspringer van ACHL verbeterde meteen zijn PR naar 2m14, waardoor de EK-limiet van 2m17 lonkt. Kan Vermeiren zaterdag al raak schieten? Met Noor Vidts en Jente Hauttekeete maken ook twee sterke meerkampers hun opwachting in Oordegem. Vidts focust zaterdag op de werpnummers met het speerwerpen en kogelstoten. Junior Hauttekeete combineert dan weer het discuswerpen met een eenzame race op 110m horden.

Mogelijk groen licht voor het KVV als testevent volgt in principe op vrijdag. Daarnaast wordt het uitkijken naar hoe de federaties omgaan met de terugkeer van amateursport vanaf 9 juni. Die beslissing moet namelijk de kans geven aan organisaties om wedstrijden te organiseren voor alle Belgische atleten.

Jente Hauttekeete – Foto: Quinten Lafort