Nafi Thiam zal niet langer getraind worden door Roger Lespagnard. De olympische-, wereld- en Europese kampioene op de zevenkamp beëindigt de samenwerking met haar coach na 14 succesvolle jaren. Wie Thiam haar nieuwe trainer wordt, is nog niet bekend. 

Nafi Thiam en Roger Lespagnard, het was veertien jaar lang een geoliede tandem. Ondanks de kritiek die soms van buitenaf kwam, bleef Thiam trouw aan de zijde van de ondertussen 75 jaar oude coach. Lespagnard loodste Thiam dan ook naar al haar successen op de meerkamp.

Maar nu splitsen de wegen van Thiam en Lespagnard, dat maakte Thiam donderdag zelf bekend op haar sociale media. De regerende wereldkampioene op de zevenkamp trainde jarenlang in Luik, maar zoekt nu een andere trainingsomgeving op. Dat zou meteen ook de reden van de breuk zijn.

“Na een ongelooflijke samenwerking van 14 jaar met Roger in Luik, heb ik besloten om van trainingsomgeving te veranderen. Dit was een heel moeilijke beslissing. Naimette en Roger zijn ondertussen familie van mij geworden. Maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk en ik kijk er naar uit om te ontdekken wat de toekomst brengt.”

Naar de nieuwe trainingsomgeving en coach van Thiam is het voorlopig gissen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NAFI THIAM (@thiam_nafi)


Eerder deze week maakten nog enkele atleten een trainerswissel bekend. Anne Zagré zet de samenwerking met haar coach Juan Da Silva stop en stapt over naar Carole Bam, de coach van onder meer Cynthia Bolingo, Hanne Claes en de Belgian Cheetahs. Dat maakte La Dernièe Heure bekend. Ook Margo Van Puyvelde vervoegt het team van Bam. Zij komt over van Philip Gilson.