De revelatie van afgelopen winter heeft opnieuw van zich laten horen. Tijdens de Gouden Spike in het Nederlandse Leiden liep Margo Van Puyvelde naar de EK-limiet op de 400mH. Ze won haar race in een nieuw persoonlijk record van 57″56, voor het EK voor beloften volstond 58″10.

Margo Van Puyvelde is erin geslaagd om zich te plaatsen voor het EK in Polen. De belofte deed dat tijdens een meeting in Nederland, de Gouden Spike van Leiden . De meeting lokt jaarlijks heel wat Belgen naar onze noorderburen, en dit jaar is dat niet anders. Al vroeg op de meeting was het al meteen raak: winst én EK-limiet voor Margo Van Puyvelde.

Tijdens het BK studenten in Oordegem begin mei kwam de atlete van ASVO al zeer dicht bij de EK-limiet op de 400mH. Zonder al te veel ervaring in die discipline zou ze ook op die afstand nog pogingen doen zich te plaatsen voor dat kampioenschap, én met succes. Op de 400m vlak kwam ze voorlopig ook al zeer dicht bij het minimum (53″15). Tijdens de IFAM kon ze met haar tijd van 53″66 net niet onder de limiet duiken.

De uitslag van haar race kan je hier bekijken.