Op de Nacht van West-Vlaanderen heeft Steven Casteele de halve marathon op zijn naam gezet. Hij ondernam er een poging om de Universiade-limiet (1u05:00) te lopen, maar slaagde daar niet in. Met 1u06:55 zette hij wel een knappe tijd neer in zijn eerste halve marathon. De Vlaamse titel bij de vrouwen was weggelegd voor de 55-jarige Anne-Marie Danneels met een tijd van 1u21:43.

Oudere broer Mathijs Casteele nam van bij de start het kopwerk op zich om Steven naar een snelle chrono te loodsen. Ward Van Der Kelen en Stijn Fincioen volgden in hun spoor. Lang kon Mathijs het tempo niet bolwerken dus moest Steven het uiteindelijk zelf gaan opknappen, hun metgezellen waren ondertussen ook al afgehaakt. Steven Casteele kwam met zijn 1u06:55 uiteindelijk iets minder dan twee minuten tekort voor een de Universiade-limiet, maar steekt zo wel de Vlaamse titel op zak. Mathijs Casteele werd nog verdienstelijk tweede voor respectievelijk Ward Van Der Kelen en Stijn Fincioen.

Torhout heeft alvast een geslaagde 38ste editie van de Nacht van West-Vlaanderen opzitten, want ook op de 10km kregen we een mooie winnaar. Willem Van Schuerbeeck kon zegevieren na 30’38”.

De uitslagen van de halve marathon vindt u hier terug. Die van de 10km kan u bekijken via deze link.