Kobe Vleminckx is aan een uitstekend seizoen bezig, maar blijft individueel momenteel met lege handen achter. Net als de voorbije wedstrijden strandde de sprinter van AC Herentals vandaag in Leiden op enkele honderdsten van de sprintminima voor het EK junioren.

Margo Van Puyvelde kon zich vandaag in het Nederlandse Leiden wel al kwalificeren voor het EK beloften. Zij klaarde de klus op de 400m horden met 57″56, voor Kobe Vleminckx moest het gebeuren op de 100 en 200 meter. De poulain van Kristof Beyens klokte met een tikkeltje te veel meewind (+2.1m/s) 10″59 op de 100 meter, voor het EK junioren wordt 10″54 gevraagd. Op de 200 meter stoomde Vleminckx naar 21″35, voor een EK-startbewijs is 21″28 nodig. Positieve noot: de 4x100m-juniorenploeg is zowel bij de mannen als de vrouwen wel al zeker van deelname aan het EK junioren, mét daarbij Kobe Vleminckx. Nog t.e.m. 10 juli (14u00) krijgen de Belgische junioren de tijd om zich te verzekeren van deelname aan het Europese kampioenschap.

Nog in Leiden tekende Eline Berings op de 100m horden met 13″33 voor een derde plaats, haar beste jaartijd (13″19) blijft zo overeind. Op de 10.000 meter bleef Nick Van Peborgh (29’16″98) als vijftiende zo’n 17 tellen verwijderd van zijn recordtijd, Dieter Kersten (29’29″89) moest als zestiende een halve minuut toegeven op zijn bestwaarde, de ADD-atleet is wel al zeker van deelname aan het EK beloften.

De ‘Gouden Spike’, die traditioneel aan de beste Nederlandse atleet wordt toegekend, was deze keer voor kogelstootster Melissa Boekelman. De voormalig wereldkampioene bij de junioren kwam tot een verdienstelijke 18m18.

De volledige uitslagen van de 46ste Gouden Spike in Leiden met tal van andere landgenoten vindt u hier.