Usain Bolt is bezig aan zijn laatste jaar als professioneel atleet. Het WK in Londen moet de kroon op het werk worden waar hij voor de vijfde keer wereldkampioen kan worden op de 200m en 4x100m en voor de vierde keer op de 100m. Komende zaterdag loopt hij zijn laatste 100m op Jamaicaans grondgebied, eind juni start hij zijn afscheidstour in Europa met de Gouden Spike in Ostrava.

Komende zaterdag komt Usain Bolt opnieuw in actie. In Jamaica loopt hij dan de 100m op de Racers Track Club Grand Prix. Een meeting die georganiseerd wordt door zijn coach Glen Mills en die dit jaar het thema kreeg van ‘Groet aan een Legende’. Het is de laatste keer dat Bolt in zijn thuisland zal strijden om de overwinning. Hij zal het vooral moeten opnemen tegen landgenoten Asafa Powell en Nickel Ashmead. Wereldtoppers als Wayde Van Niekerk, David Rudisha en Mo Farah bevestigden ook reeds hun deelname aan de Racers Track Club Grand Prix in Kingston.

Foto: friskytuna

Eind juni begint Bolt dan aan zijn afscheidstour in Europa. Hij kiest voor de 100m op de Golden Spike in Ostrava op 28 juni. Het zal de negende keer zijn dat hij op die meeting aan de start zal verschijnen. “Ik denk dat het de eerste professionele atletiekmeeting was die mij uitgenodigd had bij de start van mijn carrière. Het is dan ook gepast dat ik hier in Tsjechië terugkom in mijn laatste seizoen”, verduidelijkt Usain Bolt zelf. Ook organisator Miroslav Cernosek was tevreden: “Dit weekend bevestigde hij eindelijk dat hij klaar is om wedstrijden te lopen.” En daarmee komt het afscheid van de legendarische Usain Bolt stap per stap dichterbij.