Op de Josef Odlozil Memorial in Praag heeft Renée Eykens zich op de 800m kunnen kwalificeren voor zowel het EK bij beloften als voor de Universiade. In haar eerste 800m-wedstrijd van dit seizoen liep Eykens meteen naar een sterke 2’02″36, ruim onder de gevraagde limiet voor het EK beloften (2’04″09) en net onder de 2’02″50 voor de Universiade.

De atlete uit Kapellen wist goed stand te houden in een mooi deelnemersveld en liep naar een vijfde plaats. Een meer dan degelijke begin voor Eykens die eerder dit seizoen al twee keer uitkwam op de 400m waar ze telkens net niet onder de 55″ wist te duiken. Na een mindere winter waarin ze geplaagd werd door blessures bewijst Eykens meteen dat ze steeds meer naar haar goede vorm toegroeit. Op de limiet voor het WK in Londen is het voorlopig nog even wachten. Hiervoor wordt een tijd onder de 2’01″00 gevraagd hetgeen niet onmogelijk lijkt gezien haar PR van 2’00″00. Donderdag 15 juni mag de 800m-loopster haar debuut mag maken op de Diamond League-meeting in Oslo.

Ook Axelle Dauwens en Ben Broeders kwamen in actie in Praag. Dauwens zette haar mindere prestatie van de interclub meteen recht en liep een degelijke tijd van 57″68. Dauwens, die zoals elk jaar wat wedstrijdritme nodig heeft om de juiste vorm te pakken te krijgen, lijkt hiermee dus een stap in de goede richting te zetten. In het polsstokspringen verging het Broeders iets minder goed. Hij begon de wedstrijd op 5m30 die hij in zijn tweede poging wist te overschrijden, maar slaagde er niet in om de volgende hoogte (5m45) te behalen.