Alles verliep perfect. Usain Bolt moest slechts een klein gaatje dichten in zijn allerlaatste 100 meter. Met een vliegende start moest dat een eitje worden. Toen liep de grootste sprinter aller tijden echter een hamstringblessure op. De Britten gingen in de 4x100m-finale met het goud aan de haal.

Bolt zijn carrière eindigde op een dieptepunt. Na zijn verloren 100m-finale vorige zaterdag wilde hij alsnog afscheid nemen met goud, maar een verrekking op het slechtst denkbare moment strooide roet in het eten. Bolt was diep teleurgesteld en liep alle pers straal voorbij. Usain out.

Met een sterke en regelmatige ploeg en vooral uitmuntende wissels zorgden de Britten voor de zoveelste grote verrassing van dit WK. Ze klopten de Amerikanen op de meet, en zo kon het thuispubliek na de nederlaag van Mo Farah alsnog in delirium.