Usain Bolt heeft een spierscheur overgehouden aan zijn allerlaatste wedstrijd. Op het WK in Londen moest hij als slotloper van de 4x100m opgeven wegens een spierkramp. Uiteindelijk blijkt het toch iets ernstiger te zijn. Een scheur in de linkerhamstring is het juiste verdict.

De laatste wedstrijd van levende legende Usain Bolt is een veelbesproken onderwerp geweest de laatste dagen. Er gingen zelfs stemmen op dat Bolt zijn blessure in seine gezet zou hebben omdat hij als slotloper met een achterstand aan zijn laatste 100m moest beginnen. Hoe dan ook was het een pijnlijk afscheid voor de Jamaicaan.

Het bericht kwam er nadat hij een Tweet postte. Daarin stond zijn MRI-scan én een bijpassende boodschap: “Ik deel mijn medisch rapport normaal gesproken niet, maar ik hoorde dat mensen vraagtekens zetten bij mijn blessure. Ik heb mijn fans nooit bedrogen. Het was mijn grote wens om een allerlaatste keer voor hen te lopen.” De Tweet werd later weer verwijderd. Nu wacht een herstel van drie maanden voor Bolt. Daardoor zal hij niet kunnen meedoen aan de benefietmatch van Manchester United op 2 september.