Usain Bolt heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Tijdens de Nitro Atletics in Melbourne zal de 30-jarige Jamaicaanse sprinter zijn land als kapitein vertegenwoordigen. Nitro Atletics is een nieuw atletiekevenement in teamverband waarin zes landen het tegen elkaar zullen opnemen.

Bolt zou voor de eerste keer lopen in Australië. Hij strijkt daarvoor dan ook zo’n slordige 700.000 euro op. Als promotiestunt zou de levende legende zelfs overwegen om deel te nemen aan het hinkstapspringen. “De atletiek heeft evenementen zoals Nitro Athletics nodig. Het is een verfrissende manier om onze sport aan de mensen voor te stellen”, reageert Bolt.

Het evenement zelf vindt op drie avonden plaats in het Lakeside Stadium in Melbourne. Op zaterdag 4 februari zal het hoofdprogramma georganiseerd worden, met de finale een week later op 11 februari. Tussendoor, op donderdag 9 februari, kan het publiek genieten van een selectie van alternatieve evenementen. Elk land zal 24 atleten mogen afvaardigen, waarvan twaalf mannen en twaalf vrouwen.

Deelnames van Australië en Jamaica zijn dus al verzekerd. Voorlopig doet ook de ronde dat Justin Gatlin zou meedoen. De andere deelnemende landen worden normaal de volgende weken voorgesteld.