Dafne Schippers heeft het seizoen in stijl afgetrapt. Op de Brian Clay Invitational in het Amerikaanse Azusa viel er zowel op de 100 als de 200 meter niks te beginnen tegen de Nederlandse spurtkoningin. Met 10″95 en 22″29 liet ze de klok telkens stoppen op een beste wereldjaartijd.

Dat Schippers nog niet veel van haar pluimen is verloren na een veeleisend 2016, liet ze gisteren zien in het Amerikaanse Azusa, nabij Los Angeles. Eerder deze maand liep Schippers al warm op een aflossingswedstrijd, gisteren stonden haar eerste individuele races op het programma. Op de 100 meter wist ze meteen onder 11 seconden te duiken: met 10″95 tekende ze voor de beste wereldjaartijd (zie video). Ook haar eerste 200 meter verliep uitzonderlijk vlot. Met 22″29 zette ze ook die wedstrijd met een beste wereldjaartijd naar haar hand. Volgende afspraak voor Schippers zijn de wereldkampioenschappen aflossing om nadien de degens te kruisen met olympisch kampioene Elaine Thompson, op 5 mei op de Diamond League-meeting in Doha.

Verder ging het ook twee andere Nederlandse toppers voor de wind in Azusa. Churandy Martina liet met 10″20 een prima seizoenopener noteren op de 100 meter, op de 100 meter horden was Sharona Bakker aan het feest: zij plaatse zich met 12″97 voor het WK deze zomer in Londen.