Olympiërs Pieter-Jan Hannes en Renée Eykens wisselen beiden hun coach in voor de Nederlander Theo Joosten. Dat maakte Golazo zonet bekend in een persmededeling.

Dat Renée Eykens haar trainer Paul Sauvillier verliet was al bekend, maar ook Pieter-Jan Hannes breekt met zijn coach Rik Didden. De twee snelste Belgische halve fondatleten van de afgelopen vijftien jaar trekken nu samen naar de Nederlander Theo Joosten.

Joosten is 68 jaar en heeft al heel wat ervaring. In Nederlander loodste hij Marko Koers naar de Spelen van 1992, 1996 en 2000 en naar persoonlijke records van 1’44″01 en 3’33″05. Eerder was hij al conditietrainer van voetbalclub NEC, en later werd hij bondscoach van de middellange afstand in Ethiopië. Vandaag is Joosten de coach van de Ethiopiër Dawit Wolde, die in de 1.500m vijfde was bij het laatste WK indoor.

Hannes en Eykens willen vooral schitteren in Tokio, maar wensen voordien ook de Belgische records op hun geliefde afstand scherper stellen.