Thomas De Bock heeft zich vandaag geplaatst voor de Universiade. De 25-jarige poulain van Tim Moriau was op zoek naar een revanche na zijn mindere winter. Daar is De Bock vandaag in geslaagd door tijdens de halve marathon van Berlijn twee seconden onder de gevraagde tijd van 1u05:00 te blijven.

Met zijn chrono van 1u04:58 behaalde De Bock een knappe twaalfde plaats in een wedstrijd van hoog niveau. Een prestatie waaraan de atleet van OEH zich kan optrekken na een winter waarin het erg moeilijk was om de prestaties van 2015-2016 te herhalen. Hiermee toont hij eveneens aan dat hij gemaakt is voor het langere werk op de weg. De Bock mag alvast de periode tussen 23 en 28 augustus met stip in zijn agenda aanduiden, aangezien de Universiade dan zal plaatsvinden in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Dat het overigens hard ging in Berlijn werd bewezen door de Keniaanse winnaar Masai. Hij bleef drie seconden onder de magische grens van 1u00.

Thonon trekt goede lijn door in Brunssum

Regis Thonon – Foto: Peter Wagemans

Regis Thonon was tijdens de laatste manches van de CrossCup steeds vooraan te vinden en trekt die lijn nu op de weg door (zo was hij al de beste Belg op de halve marathon in Egmond). In de Parelloop in het Nederlandse Brunssum finishte de atleet van WACO op de twaalfde plaats. Het hertekende parcours van 10km leende zich echter niet tot snelle tijden, aangezien de winnaar Ezra Kering “slechts” naar 29’21 liep. Des te knapper was de prestatie van onze landgenoot Thonon, omdat hij als tweede Europeaan amper 30 seconden moest toegeven op de winnaar. Dame Tasama zette een hoopvolle prestatie neer met het oog op de zomer door als vijftiende te eindigen op een handvol seconden van Thonon.