Het jaar 2017 is voorlopig niet het jaar van de 23-jarige Bram Ghuys. Hij kon nog niet overtuigen op de wedstrijden en een blessure zorgt ervoor dat de hoogspringer deze winter niet meer in actie zal komen.

De voorbereiding verliep nochtans zeer goed. “Ik heb geen kwaaltjes gehad en zelfs al 2m15 gesprongen op training. Het is nog wat aanpassen aan de nieuwe aanpak, maar op de momenten dat alles klikt gaat het zeer goed. Van de eerste wedstrijden had ik wel wat meer verwacht. Al valt dat wel te relativeren door externe factoren zoals de examenperiode en een gebrek aan trainingen op de aanloop.”

Vorige week sloeg Bram Ghuys zijn enkel om. Gisteren trok hij naar de dokter voor een echo maar die was jammer genoeg niet echt positief. “Ik heb een scheurtje van 3,7mm opgelopen aan mijn voorste ligament. Ik moet 2 tot 3 weken rusten voor volledig herstel. Aangezien het mijn afstootvoet is, heb ik niet veel zin om op 80% terug te beginnen. We zetten dus een punt achter het indoorseizoen en kijken reeds vooruit naar de zomer.”

Dan wordt de Universiade het grootste doel. Met een limiet van 2m24 en een persoonlijk record van 2m25 is dat zeker niet onhaalbaar.