Michael Obasuyi was één van de Belgen die zich liet gelden op de World Indoor Tour in het Franse Liévin. Obasuyi dook in de reeksen één honderdste onder zijn PR met 7″67 en bevestigde die chrono in de finale. De 21-jarige specialist op de hoge horden wil de komende weken aan zijn start en eerste horden werken, aangezien hij duidelijk voelt dat er méér mogelijk is met het oog op het EK indoor.  Zaterdag verschijnt hij aan de start van de IFAM Indoor in Gent.

Michael Obasuyi is goed op dreef op de 60m horden. De atleet van OEH verzekerde zich afgelopen vrijdag in Berlijn van het EK indoor en was gisteren in het Noord-Franse Liévin tot twee keer toe goed voor een PR van 7″67. De beloftevolle hordeloper was achteraf tevreden met die tijd, maar hoopt de komende weken toch nog een versnelling hoger te schakelen. “Ik ben blij met de stappen die ik wedstrijd na wedstrijd zet, zeker omdat ik tijdens mijn eerste race in Düsseldorf nog wat vermoeide benen had na mijn trainingsstage. Mijn start blijft voorlopig een werkpunt. Krijg ik die start volledig in orde, dan denk ik dat ik zeker richting een lage 7″60 kan. Ook over mijn eerste horden ben ik nog niet geheel tevreden, aangezien ik duidelijk merk dat ik pas echt op gang kom na de derde horde. Ik voel dat er méér in de tank zit en dat doet het beste verhopen met het oog op het EK, waar ik niet gewoon naartoe wil als deelnemer. Een kampioenschap staat in mijn hoofd gelijk aan presteren. Gezien mijn huidige vorm en progressiemarge denk ik dat een plaats in de finale tot de mogelijkheden moet behoren”, aldus Obasuyi.

Grant Holloway was buitenaards sterk op de hoge horden met een Amerikaans record van 7″32 op slechts twee honderdsten van het WR van Colin Jackson. Dat ontging onze landgenoot evenmin. “Ik ben altijd enorm gefocust, maar tijdens de reeks zag ik hem in mijn ooghoek vertrekken en dat was ronduit fenomenaal. Tijdens de opwarming voor de finale heb ik toch wat proberen stelen met mijn ogen, zeker omdat zijn start waanzinnig is. Wie weet kan ik er inspiratie uit putten om de komende jaren extra stappen te zetten. Mijn hoofddoel is alvast om dit jaar de stap naar de Europese top te zetten, zowel indoor als outdoor. Vorig jaar had ik mijn blik gericht op het EK in Parijs dat helaas geannuleerd werd. Nu zet ik alles op de Olympische Spelen waar ik mits sterke races zeker kans moet maken op een top 16. Het EK voor beloften hoop ik als ultieme voorbereidingswedstrijd mee te pikken. Al leef ik nu vooral dag per dag en wedstrijd per wedstrijd. Te beginnen met de IFAM Indoor komende zaterdag op mijn trainingspiste in Gent. Ik kijk er alvast naar uit”, besloot de hordeloper.