Er zal komende winter geen IFAM Indoor op de kalender staan. Dat heeft de organisatie zelf bekendgemaakt. De hoofdreden om de indoormeeting niet te organiseren is omdat de organisatoren een sabbatjaar nemen na de Olympische Spelen. In 2021 stond er wel een IFAM Indoor op de planning, weliswaar op kleine schaal door de op dat moment geldende coronamaatregelen. 

Fans van de IFAM Indoor zullen een jaartje moeten wachten op een volgende editie. Er komt namelijk geen IFAM in zaal in 2022. Dat heeft de organisatie van de meeting zelf bekendgemaakt. Na de Olympische Spelen in Tokio lijkt het de organisatoren logisch om een sabbatjaar in te lassen. Bovendien was de kleinschalige editie eerder dit jaar vanwege de coronamaatregelen een ondankbare taak gezien de op dat moment geldende coronamaatregelen én de temperatuurproblemen in de Gentse Topsporthal. Belgische atletiekfans van het indoorgebeuren hoeven niet te treuren, want op 19 februari staat er in Louvain-la-Neuve een gloednieuwe meeting van internationaal niveau op de planning. Op meer details rond die meeting is het voorlopig wachten.

De beslissing rond de IFAM Indoor heeft overigens geen gevolgen voor de IFAM Outdoor die volgend jaar gewoon kan plaatsvinden. Bovendien is er ook nieuws rond de outdoormeeting, aangezien de IFAM niet langer deel uitmaakt van de Flanders Cup, maar wel een European Athletics Permit Meeting wordt. Er is dus sprake van een heuse upgrade. In principe wordt die wedstrijd georganiseerd op 28 mei 2022.