Nog slechts 4 dagen en dan is het zover. Dan staat in Gent de IFAM Indoor op het programma. De ideale gelegenheid voor onze nationale toppers om zichzelf in een sterk internationaal veld te overtreffen. In deze reeks blikken we met enkelen van hen vooruit. Vandaag: Cynthia Bolingo. Met een olympische ervaring in de achterzak hoopt Bolingo dit seizoen gespaard te blijven van die vervelende blessures. Dat lukte tot dusver vrij goed en de CABW-atlete wil op de IFAM dan ook onder haar besttijd duiken op de 60 meter.

Cynthia, allereerst: hoe was je voorbereiding op dit indoorseizoen? 

“In vergelijking met vorige jaren hebben we het dit jaar anders aangepakt. In begin lag de focus heel erg op het uithoudingswerk. Over het algemeen beschouwd kan ik terugblikken op een degelijke voorbereiding, al waren er jammer genoeg wel enkele kleine dingen die ervoor zorgden dat ik niet optimaal kon trainen.”

Toch ben je behoorlijk ambitieus deze winter en mik je op het EK indoor?

“Ik zeg inderdaad geen nee tegen het EK, maar ik wil alles stap voor stap bekijken. Eerste halte is mijn record van 7″40 op de 60 meter. Als we dat kunnen aanscherpen, mogen we eigenlijk pas spreken over de EK-limiet die op 7″26 ligt. Ook het zomerseizoen zit al in mijn hoofd met het WK in Londen en de Universiade in Taiwan als belangrijkste afspraken.”

Blijf je dit indoorseizoen je concentreren op de 60 meter of wijk je ook nog uit naar andere afstanden?

“Dit indoorseizoen kies ik resoluut voor de 60 meter. Op één uitzondering na: de 4×200 meter met mijn club CABW.”

Komende zaterdag staat de IFAM Indoor geprogrammeerd, met welke verwachtingen trek je richting Gent?

“Ik vind het elk jaar heel fijn om aan de start te staan op de IFAM. Ik richt mij dus op de 60 meter en hoop op stevige concurrentie en natuurlijk veel supporters!”

Tot slot: welke Belgische atleet of atlete moeten we deze winter in de gaten houden?

“Ik denk dat alle atleten naar dit indoorseizoen hebben toegewerkt en in staat zijn om mooie prestaties te realiseren. Het indoorseizoen is evenwel niet zo heel lang en dat maakt het moeilijk om een absolute topprestatie neer te zetten. Als je mij vraagt aan welke atleten ik specifiek denk dan kan ik niet langs de naam ‘Lucie Ferauge’. Ik beschouw haar een beetje als familie en daarnaast loopt ze ook voor CABW. Meer dan een beloftevolle atlete als je het mij vraagt!”