Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Kim Ruell (RESC) – 3e op het BK Veldlopen 2016 – is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn voorbereiding verliep zoals gepland. We zijn later begonnen dan de afgelopen jaren door blessures, maar mijn conditie zal nog groeien in de loop van het seizoen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Op de planning staan de CrossCup wedstrijden aangevuld met een paar lievelingscrossen zoals Ertvelde. De kans bestaat tevens dat we deze winter de indoorzaal opzoeken.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Beter doen dan vorig jaar. Vooral blessurevrij blijven na het veldloopseizoen zodat ik eindelijk weer een goede zomer kan lopen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Zoals elk jaar zijn we met velen op ongeveer hetzelfde niveau, die de toppers proberen het vuur aan de schenen te leggen.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Dijlepad in Leuven en de paardenrenbaan in Watermaal-Bosvoorde. Mijn favoriete wedstrijd blijven Brussel en Wachtebeke.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Bij de mannen zal Sam Valgaeren misschien doorbreken op meerdere wedstrijden. Bij de vrouwen verwacht ik dat Stephanie Barnes zoals elk jaar een stapje korter zal zitten.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Simon Debognies (OEH – 19m)
* Kim Ruell (RESC – 18m)
* Lisa Rooms (OEH – 17m)
* Nina Lauwaert (VOLH – 12m)
* Renee Eykens (KAPE – 8m)
* Yassine Soughou (CSF – 7m)
* Jochem Vermeulen (KAPE – 5m)
* Jonas Sergooris (ACP – 4m)
* Yentl Vandenberghe (AVLO – 3m)
* Helene Depoorter (RCB – 3m)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik heb gekozen voor vooral veellopers aangevuld met atleten die hopelijk verrassen. Elk jaar hoop ik te winnen, al zijn er altijd wel een 100-tal ploegen voor me [lacht]”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels