Na de positieve plas van de Marokkaan Abdellah Dacha eerder deze week is nu ook bekend gemaakt dat zijn landgenoot Mohammed Berok positief testte op doping. Berok won in april nog de Antwerp Ten Miles en hield daar toen Nick Van Peborgh van een vijfde zege langs de Schelde.

De 30-jarige atleet werd op 21 juni 2016 een schorsing van vier jaar opgelegd wegens het gebruik van CERA, een middel dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Berok, ook gekend als Mohammed Hattouchi, testte al positief op dat verboden middel op 14 februari 2016 bij een controle na een veldloop in Frankrijk. De Marokkaan heeft geen tegenexpertise aangevraagd.

Of Berok nu van de erelijst in Antwerpen geschorst wordt, is nog niet duidelijk.

2 REACTIES

  1. Je zal het als clubbestuur van KKS maar op je bord krijgen … twee dopinggevallen in één week. Daar gaat je geloofwaardigheid als club, ondanks al je belangeloze inzet en buiten je eigen wil door je eigen (onbetrouwbare) atleten. Genoeg om het bijltje er meteen bij neer te leggen … al kan je dat natuurlijk alle eerlijke leden niet aandoen. Maar toch ?

Reacties zijn gesloten.