De Marokkaan Abedellah Dacha die voor KKS uitkomt is betrapt op doping. Dat maakte het Olympic Running Team dinsdag bekend. Trainer Tim Moriau distantieert zich helemaal van deze gebeurtenis en gooit Dacha ook onmiddellijk uit zijn trainingsgroep.

Het team van Dacha kwam dus zelf naar buiten met het nieuws en laat op haar website duidelijk weten dat het in geen enkel geval betrokken is bij het dopinggebruik van de 24-jarige atleet. Tim Moriau, trainer van onder andere Isaac Kimeli, laat ook op de website van zijn team duidelijk horen dat doping niet thuishoort in zijn team of in de atletiekwereld. “Als trainer ben ik 100% tegen doping. Ik geloof ook niet in een tweede kans voor sporters die bewust doping genomen hebben, hoe dom of naïef ze ook zijn”, vertelt hij in een open brief.

Het is nog niet duidelijk op wat de Marokkaan precies positief testte en of hij al dan niet een tegenexpertise zal aanvragen. Welke schorsing hem precies zit op te wachten is dus ook nog niet duidelijk.