De Brit Nigel Levine loopt tegen een dopingschorsing van vier jaar aan. De 29-jarige 400m-loper, die in 2013 op het EK indoor nog naar zilver liep, is in november 2017 betrapt op de substantie clenbuterol. Het paardenmiddel heeft volgens dierenstudies een anabolisch effect.

Nigel Levine – Foto: Filip Bossuyt (Wikimedia Commons)

Nigel Levine moet een dopingschorsing van vier jaar uitzitten. De Brit heeft dit te danken aan een positieve dopingcontrole op november 2017, buiten competitie. Hij testte positief op het gebruik van clenbuterol, wat volgens dierenstudies helpt bij het toenemen van spiermassa. Levine was al sinds februari voorlopig geschorst in afwachting van zijn definitieve straf. Hij liep geen wedstrijden meer sinds het motorongeluk van januari 2017, waar hij zijn bekken brak.

De Brit was meer dan een verdienstelijke 400m-loper. Hij zorgde voor individueel en collectief succes op het EK indoor in Zweden. Hij liep er in 2013 naar het zilver op de 400m en haalde goud met de 4x400m. De Belgian Tornados vielen toen net naast het podium. Daarnaast nam hij deel aan de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio (2016) en heeft hij een persoonlijk record staan van 45″11.