Het begint stilaan eentonig te worden… maar op maandag geraakte bekend dat nóg vier Russische atleten tegen de meldonium-lamp liepen. Volgens het Tass hebben hordenloopster Olga Vovk, sprintster Nadezhda Kotlyarova, afstandslopers Gulshat Fazletdinova en Andrei Minzhulin positief getest op het middel.

Kotlyarova, Fazletdinova en Minzhulin willen hun B-staal laten controleren. Vovk laat die analyse zelfs aan zich voorbijgaan. De vier werden betrapt op het Russisch indoorkampioenschap in februari.

De zaak is opnieuw een opdoffer voor de Russische atletiek, die al sinds november vorig jaar in een negatief daglicht kwam. Alle Russische atleten werden intussentijd zelfs geschorst van internationale wedstrijden, waardoor er bijvoorbeeld op het WK indoor afgelopen weekend geen Russen deelnamen.

Meldonium werd pas op 1 januari van dit jaar door het WADA aan de lijst met verboden producten toegevoegd. Sindsdien werden al meer dan 100 sporters betrapt op het product. Onder hen waren al heel wat atleten, maar ook tennister Maria Sharapova en zwemster Yulia Efimova.