Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Stijn De Vulder (ACG) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 3 van het BK 5000m A.C. bij de mannen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verliep dit seizoen enigszins anders dan vorige jaren. Alles stond namelijk in teken van het debuut op de marathon ( BK marathon Eindhoven). Dit was een totaal andere manier van trainen en was toch even wennen. Ondanks alles kwamen we deze periode blessurevrij door!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik zal dit winterseizoen selectiever zijn in mijn programma. Ik wil het lichaam eerst de kans geven om te herstellen van de marathon en pas nadien kunnen we weer bouwen. Ik zal pas na Nieuwjaar weer deelnemen aan enkele manches van CrossCup. Ik kijk uit naar manches als Hannuit & het KVV. Naar alle waarschijnlijkheid zal ik ook het veldseizoen vroeger beëindigen en tijdig overschakelen naar enkele voorbereidingswedstrijden in functie van een voorjaarsmarathon!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik kan zonder druk aan de start van de crossen verschijnen en dit is zeker een voordeel. Ik draaide wat meer km’s en dit gaat zeker zijn vruchten afwerpen. Ik probeer dit ook te combineren met enkele wegwedstrijden in België & Nederland. Ik bekijk het winterseizoen in functie van de 2 geplande marathons in 2016. Het doel/ambitie is een flinke hap van die marathontijd af te knabbelen. We hebben geleerd uit die eerste bewuste ‘voorzichtige’ marathon. Ik voel dat dit langere werk mij wel ligt en er zeker nog marge is… !

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik denk dat een aantal jongeren mee gaan kunnen strijden voor de podiumplaatsen. Over het algemeen is het veld in het Belgische veldlopen er een stuk breder op geworden. Een slechte dag wordt zonder medelijden afgestraft. Ik kijk uit naar een aantal pittige duels op de snellere parcours…

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik denk dat dit het jaar van de doorbraak wordt van Steven Casteele & Thomas De Bock. Hou die jongens in het oog!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR – 23m): er zijn nog zekerheden;
Veerle Van Linden (DCLA – 18m): regionaal niet te kloppen;
* Steven Casteeele (KKS- 17m): lichtvoetig & onevenaarbare hoge pasfrequentie in het veld;
* Thomas De Bock (OEH – 16m): het jaar van de bevestiging…!
* Alexander Diaz Rodriguez (BEHO – 10m): zekerheid voor de regionale crossen en de sympathiekheid zelve;
Jolien Van Hoorebeke (RIEM – 8m) & Gwendolyn De Deyne (BEHO – 4m): twee steevaste puntenpakkertjes bij de vrouwen;
* Juliaan Van Lierde (ACG – 2m):  in familie moet je geloven… & de man voor het betere ploegwerk in de modder;
Linsdy Haak (ACG – 1m): Irongirl van Team Vandewattijne;
Valérian Dupont (ACG – 1m): teammakker & altijd gretig zowel op training als in wedstrijd

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Ik heb een mooie mix gemaakt van ‘jonkies’ (al dan niet uit eigen rangen) aangevuld met enkele gevestigde waarden!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels