Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dries Basemans (DCLA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 19 van het EK veldlopen 2014 bij de beloften kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Ik heb tussen de zomer en winter eens écht goed gerust. Daarna ben ik fris aan de wintervoorbereiding begonnen, wat goed aanvoelt. Dus ik ben tevreden over de voorbereiding. De groep van Wim Wouters trekt zich weer op gang!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De eerste test was de jaarlijkse Ekiden in Brussel waar ik met het Runningcenter Leuven Dreamteam liep. Dat was weer super leuk! Individueel ben ik ook tevreden over mijn prestatie. Nu ga ik me richten op de volledige CrossCup!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* De ambitie is nog altijd hetzelfde: een stapje dichter naar voor zetten in de CrossCup. Ik probeer ook om zo sterk mogelijk te zijn op de manche in Roeselare. Ik hoop stiekem om daar een ticket af te dwingen voor het EK bij de senioren, ook al ben ik me er wel van bewust dat dit moeilijk kan worden. Toch kan ik niet ontkennen dat ik er met plezier voor zal vechten!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik had gehoopt om samen met m’n broer te kunnen strijden. Jammer genoeg heeft hij momenteel af te rekenen met een longontsteking. Het is een sterke kerel, dus na nieuwjaar hoop ik al op een Michel in vorm. Steven Casteele groeit erg snel, dus ik ben benieuwd wat dat dit jaar zal geven. Ik hoop wel dat we enkele duels zoals vorig jaar kunnen overdoen. Natuurlijk zullen ook mijn trainingspartners mij in de weg proberen lopen. Momenteel heb ik de meeste trainingen afgewerkt met Lukas, maar hij kiest voor andere doelen dan ik. Jesse Stroobants zal ik vaker tegenkomen op wedstrijddagen!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Al een hele tijd train ik in het team van Wim Wouters, een zeer sterke groep waar af en toe een aantal atleten toetreden. Ondertussen bijna twee jaar geleden kwam er een naam bij waarvan ik dit seizoen wel al wat van verwacht: Tom Robben. Ik heb hem de laatste maanden zien groeien op training.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m): ik verwacht dat ze de lijn van afgelopen jaar kan doortrekken. Ze is ruim de duurste van mijn ploeg, dus er rust een zware taak op haar schouders!
Steven Casteele (KKS – 17m): hij zal ook dit jaar weer beter worden en dus boven zijn waarde uitstijgen;
* Dries Basemans (DCLA – 16m): voor een beter moraal;
* Jesse Stroobants (DCLA – 15m): altijd sterk, ook dit jaar!
* Laurens Vanderlinden (DCLA – 7m): liep een sterke 5km voor onze Ekiden-ploeg;
Charlotte Dewilde (KKS – 6m):  kwam sterk voor de dag in de damesversie van onze Ekiden-ploeg; 
* Eline Deboth (DCLA – 5m): mijn vriendin mag uiteraard niet ontbreken, want ook zij is sterk op dreef;
* Hanne Reynaert (ASVO – 4m): traint in onze groep en lijkt ook sterker dan vorig jaar;
Tom Robben (TACT – 3m): mijn geheim wapen van de ploeg;
Hanne Verbruggen (DCLA – 1m): liep deze zomer nog verschillende PR’s;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Ik hoop vooral op meer dan alle voorbije edities!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels