De 33-jarige polsstokspringster Jelena Isinbajeva zal in februari 2016 opnieuw aan competitie doen, dat liet ze weten via de Russische atletiekfederatie. Haar laatste wedstrijd dateert ondertussen al van het WK van 2013, waar ze goud won. Niet dat ze daarna heeft stilgezeten, ze kreeg eind juni 2014 namelijk een dochter, Eva. Maar Isinbajeva wil op de Olympische Spelen in Rio nog een laatste keer het beste van zichzelf geven.

6 februari 2016: op die datum zal de Russin opnieuw aantreden in wedstrijdverband. Een kleine week later staat ze normaal opnieuw op de piste, maar over het WK indoor in Portland is ze nog niet zeker. “Natuurlijk denk ik na over een trip naar de VS, maar dat hangt allemaal af van mijn conditie op dat moment. Ik ga mijzelf niet dwingen om vroeger in vorm te geraken, het hoofddoel is en blijft Rio.”

Daar wil ze haar derde olympisch goud veroveren. Na de polsstoktitels in 2004 en 2008 wil ze in 2016 nog een laatste keer schitteren, als bekroning van haar mooie atletiekcarrière. Na de Olympische Spelen in Brazilië houdt de wereldrecordhoudster er mee op.

Gelukkig is de toekomst al verzekerd: “Mijn dochter Eva is goed aan het groeien en volop in ontwikkeling. De papa zegt dat ze enorm op mij lijkt, ze is zeer explosief en heeft mijn karakter. Ook de eerste woordjes zijn al gevallen.” Wanneer Eva haar atletiekplannen zal onthullen, is nog niet bekend.