Adrien Deghelt houdt zijn atletiekcarrière voor bekeken. De 30-jarige hordeloper van SMAC zat al enkele maanden met het idee in zijn hoofd, maar kwam pas vandaag met het nieuws naar buiten. Dat meldt Le Soir op maandagmiddag.

Deghelts beslissing is niet compleet verrassend te noemen. De hordespecialist lag de laatste jaren immers regelmatig in de lappenmand. Helaas voor Deghelt kwamen die blessures vaak erg ongelegen, zoals op het WK in Moskou waar hij door een buikblessure forfait moest geven voor de reeksen. Verder onderging de poulain van Jonathan N’Senga tweemaal een enkeloperatie, en ook blessures aan het bekken en de knie maakten hem het leven -of althans toch de atletiekcarrière- zuur. Niettemin heeft Deghelt, die sinds enkele jaren een relatie heeft met Anne Zagré, ook heel wat mooie prestaties gerealiseerd. Zo wist hij op het EK voor beloften in 2007 een zilveren medaille binnen te halen in een zeer sterke 13″59. In 2012 werkte hij met 13″42 de snelste hordereeks uit zijn carrière af, wat hem op een derde plaats in de aller tijden ranglijst brengt. Die prestatie lukte hij overigens op het juiste moment, nl. de Olympische Spelen in Londen waar hij de halve finales wist te bereiken. Enkel Deghelts trainer Jonathan N’Senga (13″25) en Sven Pieters (13″36) liepen als Belgen ooit sneller. Ook indoor bakte Deghelt er heel wat van met als hoogtepunt de bronzen medaille in 2011, op het EK indoor in Parijs. Met 7″57 was hij ook daar sneller dan ooit.

De laatste jaren kreeg Deghelt echter bijzonder vaak te kampen met kwaaltjes, en ook afgelopen zomerseizoen liep niet van een leien dakje. Dat hij niet meer in de buurt kwam van de limiet voor het WK in Peking, was de druppel die de emmer deed overlopen. Bovendien was de drang om goed te presteren weg, en het is daarom ook dat hij het nu voor bekeken houdt.

Wij willen via deze weg Adrien Deghelt bedanken voor al die mooie prestaties, en wensen hem verder een mooie toekomst toe!

Foto: Ruben Van den Berghe
Foto: Ruben Van den Berghe