Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Maarten Kersten (ADD) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 4 op de 10.000m op het EK junioren kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verliep redelijk goed. We hebben een goede zomer achter de rug en de basis is zeker aanwezig. Natuurlijk hebben we ook nog veel werkpunten waaraan we deze winter zullen moeten werken.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* We beginnen ons winterseizoen op 17 oktober in Brussel, waar we de Ekiden zullen meedoen met de Saucony-ploeg. De week daarna volgt de Joker+ CrossCup Relays  en nadien hopen we ons in Roeselare te kwalificeren voor het Europees kampioenschap veldlopen in Toulon.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik zou graag mijn goed zomerseizoen bevestigen in de crossen. Ik verwacht tevens aanwezig te zijn in Toulon en daar hopelijk een top 10-plaats te halen. Verder zou ik ook graag vooraan meestrijden in de korte crossen en vanaf januari ervaring opdoen in de lange crossen bij de senioren.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Simon Debognies en Dieter Kersten zullen mijn grootste concurrenten zijn. Ze zullen zoals elk jaar heel sterk voor de dag komen en zeer moeilijk te verslaan zijn. Maar het is door deze concurrentie dat ik blijf trainen en me blijf verbeteren!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik hoop dat Jeroen Hendrikx dit winterseizoen nog eens gaat uitpakken. Hij heeft in alle geval een goede zomer achter de rug en is echt gebrand op een even sterk vervolg.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m) 
Isaac Kimeli (OEH- 24m)
* Manuela Soccol (ADD – 10m)
* Ismael Debjani (CABW – 9m)
Brecht Bertels (DUFF – 8m)
Jolien Van Hoorebeke (RIEM – 8m).
Dorian Boulvin (CABW – 6m)
* Aaron Botterman (KAAG – 4m)
Anja Peeters (LOOI – 4m)
* Stien Flossy (RCT – 1m)
>> Ik heb voor onder meer Aaron Botterman en Ismael Debjani gekozen omdat ik denk dat ze sterk zullen lopen in de korte crossen. Ook Isaac Kimeli gaat het weer goed doen in het langere werk. Dorian Boulvin lijkt stilaan terug de oude te worden en zal oppermachtig zijn bij de juniores. Bij de vrouwen zie ik Louise Carton zich nog verder ontwikkelen en veel wedstrijden winnen.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken, maar ik denk wel dat ik een goed gebalanceerd team heb!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels