De 12e editie van de Acerta Brussels Ekiden is vanmiddag gewonnen door Den Blompot. In en rond het Koning Boudewijnstadion trok het team met o.a. Isaac Kimeli en Simon Debognies aan het langste eind voor Saucony, dat tweede werd. De derde plek was net als vorig jaar weggelegd voor de mannen van Running Center Leuven.

Onder meer Abdellah Dacha maakte een bijzonder goede indruk voor het team Den Blompot - Foto: Peter Wagemans
Onder meer Abdellah Dacha maakte een bijzonder goede indruk voor het team Den Blompot – Foto: Peter Wagemans

Opnieuw bracht de Ekiden in Brussel een recordaantal deelnemers op de been.  Met 1.650 deelnemende teams konden de organisatie rekenen op maar liefst 9.900 lopers in totaal. De opdracht is behoorlijk simpel. Met een team bestaande uit zes atleten wordt een afstand van 42,195km, oftewel een marathon, zo snel mogelijk afgewerkt. De lopers leggen respectievelijk 5km, 10km, 5km, 10km, 5km en 7.195km af. Waar vorig jaar Saucony nog aan het vieren was, moesten ze vandaag vrede nemen met plek twee. Tegen het team Den Blompot dat bestond uit Thomas De Bock, Pierre Denays, Simon Debognies, Isaac Kimeli, Abdellah Dacha en Steven Casteele waren ze vandaag niet opgewassen. Met een chrono van 2u09:44 hield Den Blompot Saucony (2u11:11), met o.a. Nick Van Peborgh en Lukas Van Assche,met bijna anderhalve minuut voorsprong af. De derde plek ging naar Running Center Leuven (2u12:15), dat ongeveer een minuut later binnenkwam.

De vierde plek en overwinning bij de clubs ging net als vorig jaar naar RESC (2u12:59). De ploeg met o.a. Koen Naert en Kim Ruell deed het zoals vrijwel elkaar jaar opnieuw voortreffelijk en wist CABW (2u15:09), dat tweede werd in het ploegenklassement en zesde in totaal, opnieuw voor te blijven. Bij de vrouwen ging het team Armada & Co (2u39:36), met onder meer Sofie Van Accom, gaan lopen met de overwinning. Bij de clubs kregen we dezelfde winnaar als vorig jaar, CABW(2u42:59). DCLA (2u44:31) klimt tegenover 2014 een plaatsje en werd verdienstelijk tweede. Tot slot het eerste mixed team: het Olympic Running Team (ORT) (2u22:16).

De volledige teamuitslagen vindt u terug via deze link. De individuele resultaten zullen ten laatste maandagmiddag online verschijnen.