Met de Joker+ CrossCup-Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Vanessa Scaunet (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch Kampioene Veldlopen 2015 bij de Junioren kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Die liep niet over rozen. Na het BK alle categorieën had ik pijn gekregen in mijn voet, dat bleek een stressreactie te zijn, ik heb ongeveer een maand niet kunnen lopen door dat euvel. Ik heb echter niet helemaal stilgelegen want ik heb geopteerd voor alternatieve trainingen zoals fietsen en aquajoggen. Dan ben ik weer voorzichtig beginnen opbouwen. In het begin was dat met 10x 1 minuut lopen. Eenmaal ik echter opnieuw wat meer kon lopen, kreeg ik last aan mijn hiel. Er bleek iets verkeerd te zijn met mijn nieuwe schoenen. De hiel speelt af en toe nog een beetje op, maar ik heb de draad van de gewone trainingen inmiddels opgepikt. Mijn opbouw voor het winterseizoen is ondertussen dus gestart, maar echter met de nodige vertraging.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik zal beginnen met de Ekiden om de beentjes eens te testen. Daarna zal ik de wedstrijden van de CrossCup lopen en normaal staat de Warandeloop in Tilburg ook op het programma. Als dat allemaal goed verloopt, hoop ik op een plaatsje om naar het EK veldlopen te gaan!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik kan verwachten. Het is mijn eerste jaar als belofte, alleen in Roeselare en misschien ook op het EK zal ik nog als junior aan de bak mogen. Ik verwacht wel dat ik naar het EK kan gaan, want vorig jaar kon ik voor het eerst proeven van zo’n internationaal kampioenschap en het viel toen een beetje tegen. Ik ben dan ook gebrand om dit jaar beter te doen!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik denk dat ik in de wedstrijden ongeveer in het groepje met Lisa Rooms, Astrid Verhoeven en misschien Imana Truyers zal uitkomen. Vorig jaar had ik  bij de junioren enkel Lisa als echte tegenstandster, maar dit jaar zal er een pak meer tegenstand zijn. Daar kijk ik alvast naar uit!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Lore Tack heeft een heel goede zomer achter de rug, dus ik denk dat ze deze winter ook wel eens voor de verrassing kan zorgen!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Steven Casteele (KKS – 17m) 
Sofie Van Accom (ACHL- 17m)
* Thomas De Bock (OEH – 16m)
* Vanessa Scaunet (OEH – 11m)
Lore Tack (ACHL – 10m)
* Zenobie Vangansbeke (ACME – 10m).
Stijn Baeten (DCLA – 7m)
* Elise Vanderelst (MOHA – 5m)
Guillem Pennewaert (USBW – 5m)
* Nicky Coemans (ACKO – 2m)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Ik ben tevreden van de ploeg die ik heb opgesteld. Ik verwacht dat het toch een goed team is en mij hopelijk veel punten gaat opbrengen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels