De Nederlandse Atletiekunie bereidt zich voor om hun kandidatuur voor het EK indoor 2019 in te dienen. In Apeldoorn, meer bepaald het sportcomplex Omnisport, willen ze namelijk de beste Europese atleten verwelkomen voor een groots evenement. Of ze het ook zullen halen weten we pas in mei volgend jaar. De grootste uitdagers zijn voorlopig Schotland en Wit-Rusland.

Je moet het ijzer smeden als het heet is, zoveel is duidelijk. Men kon bijna niet naast de prestaties van de Nederlandse atleten kijken de voorbije kampioenschappen. En als je zulke grote kleppers hebt rondlopen in eigen land dan wil je die uiteraard tentoonstellen aan het publiek. Na het EK volgend jaar in Amsterdam wil Apeldoorn daar in 2019 een vervolg aan breien.

In mei 2016 zal de Europese atletiekfederatie dus beslissen wie het EK in 2019 mag organiseren. Vooral het Schotse Glasgow en het Wit-Russische Minsk komen ook in aanmerking voor deze Europese kampioenschappen. Als Nederland het haalt, zou het al de derde keer in de geschiedenis zijn dat het een EK indoor mag plannen. De laatste keer was in 1989. In Den Haag wonnen ze toen drie medailles in eigen huis.

Het Omnisportcentrum zou alvast een geschikte locatie zijn. Het sportcomplex werd in 2008 gebouwd en sinds 2009 vinden daar de Nederlandse kampioenschappen indoor plaats. Teven biedt het plaats aan een mooie 50.000 toeschouwers. Het WK baanwielrennen werd er al georganiseerd in 2011 en volgend jaar zou de hal als startlocatie dienen voor de Giro d’Italia.