Onze noorderburen organiseren in 2025 het EK indoor. Het Europees kampioenschap in zaal zal dan in Apeldoorn georganiseerd worden. Volgend jaar staat het EK gepland in Istanbul. Nederland organiseerde in 2016 en 2018 nog respectievelijk het EK in Amsterdam en EK veldlopen in Tilburg. 

Na Rotterdam in 1973 en Den Haag in 1989 trekt het EK indoor opnieuw naar Nederland. Onze noorderburen zullen in 2025 het EK in zaal organiseren in de ‘Omnisport’ in Apeldoorn. Volgend jaar is er nog het EK indoor in Instanbul.

“European Athletics heeft een succesvolle band met de Nederlandse atleten die teruggaat naar Adriaan Paulen – de allereerste voorzitter van onze federatie. Ik ben zeer verheugd dat Nederland een nieuw kampioenschap krijgt. Het voorstel van de Nederlandse federatie was indrukwekkend en professioneel, los van de uitstekende accommodatie in Apeldoorn”, aldus European Athletics-voorzitter Dobromir Karamarinov.

“We zijn als federatie enorm trots dat we het EK mogen verwelkomen. Het zal ongetwijfeld een lastig karwei worden, maar we zullen alles in het werk stellen om er een fantastische ervaring van te maken voor alle betrokkenen. We hopen echt dat we een verschil kunnen maken voor de sport”, klonk het bij Pieke de Zwart, de algemeen directeur van de Atletiekunie.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1522564049833283585