Nadat Rome gisteren het EK in openlucht van 2024 kreeg toegewezen, was het vandaag de beurt aan European Athletics om te beslissen over het EK indoor van 2023. Dat EK in zaal wordt toegekend aan de Turkse stad Istanbul. Die stad mag zich na het WK indoor van 2012 dus ook opmaken voor een groot kampioenschap op Europees niveau. 

Gisteren werd het outdoor-EK van 2024 toegekend aan de Italiaanse stad Rome. Vandaag werd er beslist over het EK in zaal van 2023. De Turkse stad Istanbul beschikte over het sterkste voorstel en krijgt het EK dan ook toegewezen. European Athletics-voorzitter ad interim Dobromir Karamarinov is erg verheugd dat Turkije na het WK indoor van 2012 opnieuw een groot atletiekevenement mag organiseren. “Istanbul beschikt over één van de beste accommodaties in heel Europa, wat de atleten en hun prestaties alleen maar kan helpen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat alle bezoekers aan het kampioenschap ook zullen genieten van de Turkse gastvrijheid.

Volgend jaar staan in maart zowel het EK als het WK indoor, respectievelijk in Torun en Nanjing, gepland. Vervolgens staat in 2022 opnieuw in WK in zaal gepland in Belgrado. De specialisten van het werk in zaal kunnen zich zo in de handen wrijven. Al is het nog maar de vraag of er door de huidige coronapandemie van een normaal indoorseizoen sprake kan zijn in 2021. Later vandaag maakt European Athletics ook nog de locatie voor het EK voor beloften in 2023 bekend. Op het WK indoor van 2012 was een driekoppige Belgische delegatie goed voor drie vijfde plaatsen met Jan Van Den Broeck (800m), Tia Hellebaut (hoogspringen) en Eline Berings (60m horden).

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1326466458705162240