Merel Maes kan met opgeheven hoofd haar allereerste kampioenschap verlaten. Maes sprong in de kwalificaties over 1m87 en was op 1m91 goed voor enkele héél nipte pogingen. Het mocht echter niet zijn voor de Belgische recordhoudster, al is dat oneerbiedig aangezien Maes de allerjongste atlete van héél het EK indoor was. 1m91 zou uiteindelijk volstaan voor de finale. Voor Yuliya Levchenko ging het ei zo na fout. De Oekraïense had namelijk drie pogingen nodig op 1m91. 

Merel Maes heeft absoluut niet ontgoocheld op haar allereerste internationaal kampioenschap. Maes begon goed aan haar hoogspringcompetitie met gelukte pogingen op 1m76 en 1m82. Daarna ging de lat naar 1m87, wat al geen sinecure was gezien de omstandigheden op haar eerste kampioenschap. Toch wipte de Belgische recordhoudster bij scholieren over lat in haar derde poging.

Daarna moest Maes op zoek naar een evenaring van haar PR op 1m91. Zonder haar coach Benny Annecour aan haar zijde was het geen sinecure voor de hoogspringster, die wel vanop afstand aanwijzingen kreeg van haar coach via de smartphone van meerkampcoach Fernando Oliva. Die laatste was ook de steun en toeverlaat van Maes op het EK indoor. Toch zette de scholiere drie knappe pogingen neer, met vooral een héél nipte tweede poging. Voor de finale was uiteindelijk 1m91 nodig, maar het feit dat Maes al mocht starten in Torun én op niveau presteerde, was al zeker een opsteker. In totaal werd ze gedeeld 15de van de kwalificaties. Yuliya Levchenko moest even bibberen, aangezien ze net zoals onze landgenote een derde poging nodig had op 1m91. Uiteindelijk klaarde ze toch de klus.