Deze middag brachten we nog het nieuws dat Stef Vanhaeren zijn steun verliest bij de Vlaamse Atletiekliga, maar nu blijkt dat de hordeloper definitef een punt zet achter zijn atletiekloopbaan. Blessureleed, zin in nieuwe uitdagingen buiten de atletiek en persoonlijke redenen hebben hem geleidelijk aan die beslissing doen nemen.

Stef Vanhaeren (23) bouwde sinds hij cadet was een prachtig palmares op, met tal van nationale titels in vooral de 400m vlak en de 400m horden. In 2014 liep hij met 49.83 zijn beste chrono ooit in de 400m horden. Met respectievelijk 51.09 en 50.01 is hij zowel bij de scholieren als bij de juniores nog altijd Belgisch recordhouder in de 400m horden.

Stef Vanhaeren zelf geeft uitleg bij zijn keuze op de site van Atletiek Vlaanderen. Daar kan u ook het vervolg lezen van dit artikel.