Vanessa Scaunet heeft gestreden voor wat ze waard was in de halve finales van de 800m op het EK indoor. Scaunet maakte logischerwijs geen aanspraak op de finale, maar nam in de aanvangsfase wel het initiatief. In de laatste 400m moest onze landgenote de rol lossen na stevig kopwerk van de Britse topfavoriete Keely Hodgkinson. Scaunet finishte na 2’07″71 als zesde. Het was het eerste EK op de piste voor de atlete van CABW.

Vanessa Scaunet mag haar eerste EK met opgeheven hoofd verlaten. De 24-jarige atlete ging sterk van start in de eerste van drie halve finales op de 800m. Onze landgenote zou vanuit de tweede positie tot halfweg kunnen volgen. Daarna ging het tempo met een ruk de hoogte in onder impuls van de Britse Keely Hodgkinson. Scaunet had geen antwoord klaar op die versnelling en moest haar concurrentes laten gaan. Ze zou uiteindelijk als zesde finishen in 2’07″73. De winst ging haar Hodgkinson in 2’03″11.

Zowel in de tweede als derde halve finale ging de winst naar Polen met respectievelijk Joanna Jozwik en Angelika Cichocka. Het lijkt dus een strijd te gaan worden tussen de Britten en Polen in de finale, aangezien ook de Britse dames Baker en Boffey morgen strijden om de medailles.